Na de behandeling mag u direct naar huis. Om eventuele problemen met de verzekering, na een aanrijding, te voorkomen, raden wij u aan om niet zelf een auto te besturen. De polikliniekassistente informeert u over:
- Wanneer en waar de hechtingen verwijderd moeten worden.
- Als laboratoriumonderzoek van de huid uitgevoerd wordt, zal de assistente u vertellen hoe u de resultaten daarvan kunt vernemen.
- Wanneer u op de polikliniek dermatologie terug verwacht wordt.
Wondverzorging
Om de wondgenezing zo goed mogelijk te laten verlopen en de kans op ontstekingen te verkleinen, mag de wond de eerste week niet nat worden. Langer droog houden van de wond wordt aangeraden. Laat nooit vochtige pleisters op de wond zitten. Dit leidt snel tot ontstekingen.
Als de wond zich op de rug bevindt of bij bewegelijke huidgebieden, zoals in de buurt van gewrichten, moet u proberen om de eerste weken zo min mogelijk spanning op de wond te laten komen. Probeer daarbij voorzichtig te zijn met bukken en tillen.
Soms ontstaat rondom de wond een blauwe plek. Dit is normaal. Wanneer u na de ingreep pijn heeft, mag u een pijnstiller gebruiken. Gebruik bij voorkeur Paracetamol.
Als het geopereerde gebied na enkele dagen steeds pijnlijker of roder wordt, moet u contact opnemen met de polikliniek dermatologie. Er is mogelijk een ontsteking ontstaan.